Dario Mrzljak jednoglasno je izabran za novog predsjednika Nogometnog saveza Karlovačke županije.

Na Izbornoj skupštini, održanoj u Sportskoj dvorani, Mrzljak je bio jedini kandidat i dobio je jednoglasnu podršku 27 prisutnih skupštinara. Za svoje dopredsjednike predložio je Željka Berislavića i Krešimira Perkovića, a za članove novog Izvršnog odbora, uz predsjednika i dopredsjednike, Dražena Frklića, Igora Jelića, Roberta Križanića, Zvonka Luketića, Igora Pavlačića, Dražena Pavlešića, Nikolu Požegu i Ivana Sopčića. Dopredsjednici su izabrani jednoglasno, a Izvršni odbor uz jedan suzdržani glas.

Mzljak je za sebe kazao da je u nogometu od malih nogu, završio je Kineziološki fakultet, osnovao ženske nogometne klubove Ilovac i Tuškani, ima trenersku UEFA B licencu i u svojoj je trenerskoj karijeri vodio seniore Draganića i Zrinskog iz Ozlja. Smatra da se u proteklom mandatu Nevena Šprajcera dobro radilo, ali da ima još puno posla i problema. Prioritet u njegovom mandatu bit će otvaranje ambulante sportske medicine, želi omasoviti broj nogometnih sudaca u županiji, a na jubilarni 10. međunarodni U-16 nogometni turnir ‘Branko Čavlović – Čavlek’ dovesti dvije ekipe iz samog vrha europskog nogometa.

U planu rada za 2018. godinu novi je predsjednik istaknuo organiziranje i provođenje svih natjecanja pod ingerencijom Saveza, organizaciju Dana nogometa, 9. Čavlekovog turnira i malonogometnog zimskog turnira, daljnju financijsku pomoć klubovima i micanje sudaca iz natjecanja najmlađih kategorija, čime bi se klubovima smanjili troškovi. U financijskom planu za 2018. godinu predviđen je prihod od 675 tisuća kuna, od kojih je oko 30 posto Savezu osigurano, a ostatak će morati namaknuti od sponzora i drugih izvora.

Za članove Nadzornog odbora izabrani su Damir Šalov, Dražen Furač i Stjepan Benić, a zamjenski članovi su Tomislav Šolić i Nikica Rudar. Usvojen je i novi Statut, u kojem je uvedena institucija direktora Saveza.