Priopćenje Nevena Šprajcera prenosimo u cijelosti:

U dnevnim novinama “Jutarnji list” u broju od 03. siječnja 2018. objavljen je na naslovnoj stranici naslov “Poruka Šukeru. Čovjek osuđen zbog mita, HNS-ov koordinator Neven Šprajcer, ilegalno je radio u sportu”.

Na trećoj stranici objavljen je članak pod naslovom “Prva kazna Janičine sportske inspekcije. Šukerov koordinator natjecanja pola godine ilegalno radio u tijelima HNS-a”.

U tekstu se navodi da sam ja (Neven Šprajcer), bivši predsjednik Nogometnog saveza Karlovačke županije, unatoč zaprekama iz Zakona o sportu nastavio obnašati tu funkciju i da sam tek nakon rješenja Sportske inspekcije dao ostavku na navedenu dužnost što nema veze s istinom.

Oba naslova i veći dio teksta su neistine, a ostatak teksta su poluistine. Naime, meni je zapreka za obavljanje dužnosti predsjednika županijskog saveza i zastupnika u Skupštini HNS-a nastala krajem rujna, kada je osuđujuća presuda postala pravomoćna.

Prvu informaciju o tomu dobio sam 6.10.2017. usmeno od tajnika HNS-a g. Vladimira Ivete koji me je izvijestio da je HNS 5. listopada 2017. zaprimio presudu od strane Županijskog suda u Zagrebu. O donošenju te presude odnosno o njenoj pravomoćnosti nisam imao saznanja, a službeno je nikada nisam primio već je ista objavljena na oglasnoj ploči Županijskog suda u Zagrebu.

Istog dana o tomu sam obavijestio tajnika NS Karlovačke županije, a dana 9. 10. 2017. podnio sam pisanu ostavku na mjesto predsjednika Nogometnog saveza Karlovačke županije i zastupnika u Skupštini HNS-a. Stoga je netočna tvrdnja iz članka da sam ostavku dao 9. 11. 2017.

Sportska inspekcija je svoj dolazak u nadzor NS Karlovačke županije najavila 16.10.2017. a isti je izvršila dana 19. 10. 2017. NS Karlovačke županije 30.10.2017. zaprima rješenje od ureda sportske inspekcije da mora sazvati skupštinu u roku od 60 dana iako je isto već bilo u planu saveza te je Izborna skupština sazvana i održana 8.12.2017. godine.

Prema tomu, sve tvrdnje novinara “Jutarnjeg lista” da mi je Sportska inspekcija zabranila rad, odnosno da sam tek nakon njenog rješenja podnio ostavku i prestao biti predsjednik Nogometnog saveza Karlovačke županije, neistinite su. Shodno tomu, neistinite su (da upotrijebim blagi izraz) i tvrdnje iz naslova da sam ilegalno radio “u sportu” (naslovnica), odnosno “tijelima HNS-a” (treća strana) i da sam “ilegalno obnašao dužnost čelnika karlovačkog Nogometnog saveza od svibnja do 9. studenoga prošle godine”.

Isto tako nije bilo nikakvih kazni Sportske inspekcije prema bilo komu kako se navodi u naslovu na trećoj strani.

Novinaru Marinu Deškoviću i njegovom uredniku koji su ove laži objavili u udarnom prostoru svojih novina, kako bi napredovali u svom djelovanju, preporučujem odličnu knjigu Javiera Cercasa o majstoru laži, „Prevarant“. Iz nje mogu naučiti kako se laži mogu zaista prikazati kao istina, a ne pisati neistine koje stvarnost lako demantira. Barem iz poštovanja prema čitateljima.

Nikada nisam bio zaposlen u NSKŽ-u, kako navode u Jutarnjem listu, već sam ulogu predsjednika obnašao kao volonter i godinama brinuo za sve klubove županije, a nastavit ću to i dalje.

Ja ću svoju satisfakciju potražiti kroz traženje objave demantija na identičnim stranicama Jutarnjeg lista (na kojima je objavljen neistiniti tekst), a iza toga možda i sudskim putem.

Neven Šprajcer